Livet med hund.

Ja, det måtte jo komme et innlegg om vesleguten min og. Eller kvalpen som han og går for, noe som kan virke underlig på enkelte siden han er en Rottweiler på noen og 50 kg. Men det er nå en gang sånn at prinsesse Mina (dattera mi) synes det er et helt ok navn og da blir det ofte sånn.

En ting alle som vurderer å skaffe seg hund bør vite:

DU

img_0029

KAN

img_1815

ALDRI

img_1821

MER

img_1676

VÆRE

img_1125

ALEINE!

Det er faktisk bare å ta rennefart og drite i.  Å si at disse dyrene er flokkdyr er årtusenets underdrivelse! Om du ønsker en lojal, pålitelig venn som elsker deg over alt på jord, så er dette definitivt dyret for deg. Snille, elskverdige nussebasser som alltid er glad for å se deg.

Men dette er jo bare Hollywood-filtersiden av saken. Jeg skjønte jo fort at det å få seg hund, var litt som å ta i hus en noe ufin toåring, med bipolare tendenser og hoggtenner. De første årene svinger humøret som en pensjonistfest på sherrysmaking og du må bare henge med i dansen ellers tar knotten fort over både hus og heim.

Pottetreninga gikk forsåvidt over all forventning. Gutten er nokså fisefin og driter ikke der han spiser for å si det sånn, men apropos det:

En ting er å alltid måtte følge han ut for å drite, det følger på en måte med i jobbeskrivelsen, men det er ikke nok for et flokkdyr. Neida, han skal være med når jeg gjør mitt fornødne og! Få han ikke lov til det legger han seg ned med snuten kliss i dassdøra, klynker og tar dype snusedrag for å finne ut hva i all verden jeg driver med der inne helt aleine?!

Å ta for seg «kontorarbeidet» er jo noe de fleste liker å gjøre i fred. Det blir jo ikke akkurat en mer behagelig opplevelse, når det høres ut som du har en 50 år gammel pervo med kols hengende på utsida av badedøra.

Så, når du endelig kommer ut igjen da, etter en «så som så» opplevelse, ja da er han der vet du, klar som et påskeegg til å få med seg neste opplevelse. Hva kan vi finne på sammen nå da?

Som regel varierer ynglingsleken mellom å:

-Gå i beina på matmor når «vi» har henda full i klesvask…..

-Gå i beina på matmor «vi» skal legge på plass varer…..

-Gå i beina på matmor «vi» støvsuger……

Jeg kunne fortsatt, men jeg antar dere tar tegninga.

For de siste, snart 4 åra har det vært vi.  En hoppende, dansende ball av glede, slev og ekstrem ueleganse som skal være med på absolutt alt. Om det seg være å gå en tur, sette på en klesvask eller å ta på seg sokker, for du kan banne på at en undersøkende hundesnute SKAL ned i den sokken  før den kommer på plass der den skal være.

Og dette er jo som regel bare før kl rekker å vippe 11 på formiddagen. Gutten har jo personlighet som kan få både Trump og Putin til å revurdere forhandlinger. Er det noe han er veldig god til, så er det å bli fornærma. Han blir så fornærma, han har til og med funnet seg en furtekrok. Så skulle du være så uheldig å le av han eller ikke gi han resten av en skinkebit, ja da finner du han der. Bratt i nakken som en nyutdanna lege og med en tirade av selvbekreftende snøft. En slags evigvarende trassalder og sjølrettferdighet som kan få selv den mest ihuga republikaner til å bli grønn av misunnelse.

I det minste er han ei god vaktbikkje da:

shiro

Men nå skal det sies: det er utrolig masse kos med en sånn knabb. Det er ingen tvil om at ungene har en ufattelig lojal, snill og ikke minst tålmodig bestevenn i han her. Rottweileren har nok i stor grad fått et ufortjent rykte med sin lunefullhet, og i gale hender kan det gå riktig ille med en slik hund, det kan jeg gjerne være den første til å innrømme. Likevel, vil du ha en god familiehund,du har tid og kunnskap til å oppdra den riktig og gir den masse kjærlighet, da har du en fryktløs beskytter og en evig trofast venn.

img_1281

En superhelt/Vulcan kan for eksempel trenge en side kick.  Shiro er ikke vanskelig å be!

img_1447

Eller kanskje man bare trenger noen å kose seg og le sammen med. Han er aldri langt unna for det heller.

For å være litt seriøs også da. En hund er ikke en leke, eller noe du skaffer deg for den er så søt som liten.                                                               En hund er en del av familien og et stort ansvar å ta på seg. Det er ikke bare den som er der for deg. Du skal og være der for den. Vofsen din trenger mosjon, riktig kost, trening , kos og stell.                Du skal kunne være der om den blir syk og trenger flokken sin.

Du skal beskytte den, ta vare på den og elske den like mye som han eller hun elsker deg. For en hund blir slik du tar vare på den og viser den. Gir du hunden din slag og spark blir den aggressiv. Får hunden din derimot aldri oppleve annet er kjærlige eiere vil den ikke vite annet og dermed bli en kjærlig hund.

img_0163

Man trenger ikke slutte å sitte på fanget selv om man blir tyngre en matmor.

Så en liten notis til slutt. Ta vare på bissevofsene der ute. Gi de kjærlighet, godhet og omtanke, for du kan være sikker på at det er det din vofs føler for deg!

img_0093img_1844

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *